Om
Copyright Pia Skog 2014 all rights reserved


Det hele startet under Norsk Sportsvognklubbs (NSK) vårmønstring, andre helgen i mai 2003.


Ved en tilfeldighet, hengende over en 1993 Maserati Ghibli, kom tre unge herrer i tale. Erik A. Eriksen, Erik S. Næss og Alexander Stark ble stående og snakke om felles interesse for merket Maserati og mangelen på et miljø og fora for likesinnede Maseratisti.


Kontaktinformasjon ble utvekslet og jobben med å kartlegge interessen for en klubb ble satt i gang.


Sommeren samme år kom Aksel S. Næss og Jarle Adolfsen til i gruppen av entusiaster, og det første treffet ble planlagt. Treffet ble lagt til samme helgen som Klubb Alfa Romeo Norge arrangerte «Italiensk Dag» på Vålerbanen, en lørdag i August. For felles avreise møtte seks Maserati utenfor Norsk Folkemuseum. Det var tydelig at potensialet for en klubb var tilstede. De neste ukene gikk med til å kontakte alle som hadde biler av merket til salgs, kontakt via registreringsnumre identifisert fra bildemateriale, og ikke minst kontakt ved gjennomgang av lister fra NSK’s Maseratiregister.


Høsten 2003 holdt samme gruppe på fem entusiaster stiftelsesmøte i Norsk Maserati Klubb. Vedtekter ble vedtatt og skjemaer sendt inn til Brønnøysundregistrene.


Norsk Maserati Klubb var et faktum, og ble samme høst godkjent av Maserati SpA som offisiell klubb. Klubbens logo ble designet av Marianne Gadmar og Gerhard Stark i 2004, og den preger fortsatt hjemmesidene, skiltplater, klistremerker og ellers alle andre klubbeffekter.


Klubben har i dag medlemmer med biler fra de fleste eraer i Maseratis historie; fra de aller nyeste modeller til noen av de eldste.   


Norsk Maserati Klubb er en forening med medlemmer utover det langstrakte land.  pr 1.1. 2019 har klubben ca. 90  medlemmer.


Klubbens formål er å samle eiere og interessenter av Maserati biler, unge som gamle og skape et sosialt miljø for medlemmene og deres interesse.


Det planlegges til stadighet arrangementer, følg med på terminlisten, vi tilrettelegger for sosiale møter, organiserte bilturer, banekjøring, verkstedsbesøk og hva det måtte være for å gjøre det hyggelig og interessant å være medlem av klubben.


Klubben er tilknyttet AmCar


Klubbmedlemmene har fordel av å få veiledning når det gjelder det meste vedrørende bilene sine; være seg oppretting, lakkering, sadelmakerbehov, motor overhaling eller å kunne dra veksler av mer generell restaureringskunnskap. Det er ikke lite kunnskap de eksisterende medlemmene sitter på! Vi deler selvfølgelig dette med våre nye rekrutter. 


Duo Posti er klubbens eget medlemsblad med en utgivelse pr. år og inneholder variert stoff. Bladet blir sendt til medlemmene som en del av medlemskapet.


Årskontigent i Norsk Maserati Klubb er for tiden kr. 500,-  og her kan du registere deg:

Klubben

Styret:Copyright Kim Krohg 2016 All Rights Reserved